Ekorren Anna

Vi har fått husdjur. En mysig liten ekorre som Meg bestämt döpte till Anna. Nu heter hon Anna och till och med för mig känns hon som en liten tamekorre, en extra familjemedlem som vi måste ta hand. 

Och det gör vi sannerligen. Varje morgon går vi ut på norra balkongen och tittar hur mycket hon har ätit under natten. Vi (läs barnen) prövar att lägga olika saker i skålen för att se vad hon gillar. Hittills (ca två-tre veckor) har vi erbjudit henne müsli, russin, cashewnötter, pumpafrön, solrosfrön och igår la tjejerna i några salta pinnar. Sammanfattningsvis har vi nu lyckats enas om att Anna gillar frön och nötter. Salta pinnarna låg orörda kvar ikväll när vi fyllde på skålen. 

Efter Annas påfyllning tog tjejerna själva kvällssmörgås på köksgolvet. Givetvis med dockan Eva som hela kvällen har fått heta Marta. Hon i rosa t-shirt med glasstrut på har fått krypa runt på golvet som storasyster  med namnet Sigge. Den minsta dockan fick ligga kvar i vagnen som nyfödd under namnet Elijah. (Alla namn förekommer på förskolan.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s