Middag runt husknuten

Efter en lugn och skön morgon gjorde vi oss redo för en trip till olika ställen i stan för ärenden med Ikea som slutmål, där vi lovat barnen lunch. 

På vägen ut till Ikea blev vi bjudna på middag till våra italienska vänner Eleonora och Francesco och deras tjejer Domitilla och Elena. I två veckor har Eleonora och barnen varit hos Eleonoras föräldrar i Rom och i fredags kom de tillbaka till Frankfurt. Vi tackade genast ja eftersom vi alla var sugna att umgås igen. Och vilken middag vi blev bjudna på! Italiensk midddag med flera rätter. 

Som svensk blev jag överlycklig över att få god pasta (perfekt al dente) med musslor, alltså en vongole! Som svensk tänkte jag naturligtvis också att detta är ju huvudrätten (efter inledande cocktail och plockmat). Men ack så fel jag hade (såklart)! Tänk att man aldrig lär sig när det gäller italiensk mat!

Hungriga barn älskade pastan, lite mer skeptiska till musslorna, men den goda såsen och pasta åt de, i stora, stora lass. 

När vi ätit oss mätta (tänkte jag) dukades det ut och efter några minuter förbereddes nästa tallrik – ugnsbakad fisk med myyyycket salt, och en ratatoille till det. Det är inte ofta man blir bjuden på fisk som tema hos vänner och att vi fick uppleva det hos Eleonora och Francecso var både roligt och väldigt, väldigt gott. 

Som dessert åt vi Eleonoras klassiska, hemmagjorda Tiramisu! Det finns inte många godare italienska alternativ, gissar jag. 

Barnen fick sin barnvariant av Tiramisu, vilken de alltid uppskattar när vi är här. 

Sen lektes det vidare och alla njöt av den goda stämningen och att umgås igen. Strax innan vi lämnade familjen fixade sexåriga Domitilla en cocktail till Judit, eftersom faktiskt herrarna i sällskapet satt med varsin i handen. Ut kom Domitilla och Judit från köket med en utsökt drink till Judit innehållande vatten, päronjuice, passionsfrukt, honung och något annat hemligt som jag inte minns. 

Domitilla döpte den till Peach on the Beach och här skrattas det gott åt cocktailfamiljen. Både Elena och Domitilla går i pappa Francescos fotspår och kan redan blanda fantastiska (barn)cocktails! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s