Höstfest på FIS

Idag var det höstfest på Frankfurts internationella skola som ligger en bit utanför Frankfurt och där jag också var på besök för några veckor sedan. 

Mickes kollega och chef Ulf och hans fru Marie och deras tonårsbarn Markus och Sofie bjöd in oss till att följa med. Tyvärr öste regnet ner under hela tiden vi var där och de fina lekplatserna och alla matstånd med typiska rätter från hela världen fick stå ganska ensamma kvar ute i regnet. 

För Micke och mig var det högst intressant att få se skolan inifrån och träffa andra svenska familjer som har sina barn där och försöka skapa oss en bild av skolan beroende på hur andra föräldrar upplever den. 

Barnen hade jätteroligt och fullt upp    med alla aktiviteter som erbjöds för de små. Alla på skolan talar engelska och till min lilla förtjusning amerikansk engelska som jag personligen är mest van vid och därmed föredrar. Skolan var till en början en amerikansk skola och grundades med en amerikansk anda som fortfarande genomsyrar tankesättet på skolan. 

Meg fick en blomma på kinden. Lätt, tar inte så lång tid att göra och enkel att tvätta bort, tänkte jag. Och allt det där stämde, förutom att hon tyckte det var så skönt att hon nästan satt och somnade på stolen. 

Judit var en fena på fotbowling och kammade hem full pott bägge gångerna hon prövade. Men det gäller att hålla tungan rätt i mun! Jösses så mycket pennor, suddigum, halsband och godis vi hade med oss hem ikväll. 

Efter alla aktiviteter, lunch och rundvandring på skolan följde vi med Ulf och Marie hem för att äta blåbärskaka och grädde och dricka en välbehövligt värmande kaffe. Sofie tog med sig barnen upp till ”lekrummet” med utklädningslåda och filmstund. Vilken lyckad eftermiddag! 

Nu sover båda flickorna på varsin sida om mig. Imorgon bitti flyger Micke till Stockholm för två dagars arbete i Sverige. Tjejerna ska tillbaka till en vanlig vecka på förskolan och jag ska ge mig in i barnvagnsvärlden och bärselejungeln för att bli lite klokare på vilket märke vi ska satsa på nu när vi gjort oss av med de flesta barnsaker, däribland den användbara bärselen – ett måste! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s