Simskoleavslutning och tapas

Morgonen började med att Meg fick gå till frissan. Jag gav mig på ett försök till inbakad fläta och tadaaa, här är den! Judit fortsatte och satte spännen i håret på henne så att den skulle hålla bättre. ”Det är nog bäst, mamma”. 

Någonstans där när Judit och jag hade gått loss ordentligt på Megs hår ville huvudpersonen mer än gärna gå till förskolan och slippa ”plågas” mer. 

På förmiddagen var det dags för simskoleavslutning för Judit. Efter de vanliga träningsrundorna med diverse övningar och flythjälpmedel i bassängen var det fick var och en träna enskilt med läraren för att se vad de har lärt sig under de här två veckorna. 

Jag vet att läraren har sett och förstått att Judit är rätt duktig på att ta arm- och bentagen och att hennes största tröskel är rädslan för att hamna under vattnet med huvudet. Ändå utmanar hon Judit att simma, hör och häpna nu – först genom att stoppa in bara en enda flytring under baddräkten på ryggen och sen utan utan några som helst hjälpmedel på tillbakavägen av de två längder som Judit simmade. Förstår ni! Jag tappade hakan fullständigt, för hon gjorde det! Min lilla fyraåring simmade, trots en enorm rädsla att hamna under vattnet, helt på egen hand. Över vattenytan med huvudet med små, små fina arm- och bentag! Inte helt utan avbrott såklart och inte i rekordfart – men hon gjorde det, helt själv utan hjälpmedel! 

Naturligtvis blev detta en jättehändelse vilket resulterade i att alla, barn och vuxna, först höll andan när läraren uppmuntrade Judit till att hon skulle klara det och därefter klappade i händerna och ropade hejarop ut till henne i vattnet. Judit var stoltare än stoltast, med all rätt!

Så stolt och så fullkomligt överraskad har jag nog aldrig blivit! Judit är av en, för mig, okänd kaliber. Hon överraskar alltid (!) och är såklart lik mig i mycket men på de här sätten så otroligt olik både mig och Micke, framförallt när vi själva var små i samma ålder hon som hon är nu. 

”Älskade Judit, du är så enormt nyfiken och levnadsglad och det är en fröjd att följa dig och låta dig överraska oss på det här sättet, gång på gång. Vi har aldrig en tråkig stund med dig! Fortsätt överraska, dig själv och gärna andra och framförallt, fortsätt vara din starka lilla personlighet som du är!” 

För att fira den lyckade simskoleavslutningen och kanske också försöka höja den grå stämningen av regn och blåst som rådde utanför fönstrena denna fredagseftermiddag tog vi oss iväg till en tapasrestaurang i stan (på Judits begäran). 

Har ni sett större glas vin? Det kom in, mer eller mindre, en halv flaska vin i Mickes beställda glas vin. Snåla kan man inte beskylla tyskarna för att vara när det gäller alkohol och mat. Allt kommer in i enorma mängder. 

Vår utsökta tapasbricka! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s