Fyra bilder som sammanfattar en bra dag

Åter simskola. Nu har har vi två gånger kvar innan hon är fullärd. Nej, skämt å sidor är Judit ganska långt ifrån att kunna simma utan flytringar. Men hon tar både armtag och bentag, är såklart alldeles för snabb i vattnet och sprattlar så fort hon känner att hon riskerar att sjunka, men hon försöker och hon får faktiskt till det! 

Sen har vi en jättetröskel innan hon vågar slappna av och kan känna ett lugn i sina rörelser, och det är att tillåta sig få vatten i ansiktet och att doppa huvudet. Detta är en stor skräck för Judit och naturligtvis något som hon måste vänja sig vid successivt. 

Men nu tar det vi från arm- och bentag och att hon vet hur hon ska göra. Det där med att hoppa från kanten och doppa huvudet tycker jag som förälder är mindre viktigt och numera ”räddar” jag henne faktiskt från att tvingas till det på simskolan. Tysk inrutad simskola som det är …

Efter en lyckad förmiddag med en jätteduktig tjej som simmade så bra på simskolan hämtade vi Meg och åkte till den stora, roliga lekplatsen bakom skyskraporna. På vägen dit träffade vi Tomris, Teoman och Zehra och stannade länge och pratade med dem. På lekplatsen hittade Meg och Judit kompisen Mia som först gick i Megs förskolegrupp och numera i Judits. Trion lekte så bra att jag knappt såg röken av dem när de väl hittat varandra. 

Hemma blev det fiskrullader, kokt potatis och vitvinsås. Mmm, äntligen har jag hittat fiskbutiken dit jag alltid kommer att gå framöver för att köpa färsk fisk. Och tänk, den ligger bara någon kilometer från vårt hus. Halleluja! Vad har jag gjort i ett och ett halvt år som inte tidigare har hittat den?! 

Och när man är snart 5 år respektive 2 1/2 år och äter vit ugnsbakad fisk så bra (med viss skepsis i början) är man värd en god efterrätt en helt vanlig onsdag … 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s