Finbesök i mina hoods

Maria och Weronika, svenska Maria och Weronika från Stockholm, gamla kollegor från Liber, från mitt gamla liv i Sverige. Kan ni förstå den surrealistiska känslan att promenera runt på mina välkända gator och kvarter och prata svenska med de här vännerna. Det blev nästan en krock för huvudet. Här pratar jag svenska med min familj, men inte med mina gamla kompisar från Sverige, de är ju aldrig här, liksom. 

Men så kom de, ja, helt ärligt inte bara för mig, utan för den pågående bokmässan, men det var så mysigt att få låna mina gamla vänner och prata svenska ett par timmar. 

Här sitter vi på min lokala kvarterskrog några hundra meter hemifrån, ja, ni hör ju, jag kan fortfarande inte förstå att de var så nära. Vi åt jättegott, enorma portioner som alltid i Tyskland, men verkligen gott och trevligt. 

Ta hand om er, vänner, och kom tillbaka nästa år vid bokmässan. Jag bokar in datumet i min kalender redan idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s