Fredagsmys med vänner

Fredagsmys var temat igår. Vi bjöd över Eleonora och Francesco och deras tjejer Domitilla och Elena på fredagsmiddag, dvs tacos och kladdkaka.  

Det är himla roligt att höra Eleonoras reaktion på uttrycket fredagsmys. ”Jaja, sjäkvklart vet vi vad det är. Åh, kladdkaka, jättegott! Här i Tyskland är det annars ingen som vet vad fredagsmys står för eller att kladdkaka numera är Sveriges ”nationalrätt”. 

Tacos är egentligen inget vi äter varje fredag, det händer, men inte särskilt ofta. Igår gjorde vi en ordentlig tacomiddag med en chiligryta som kokat i närmare 8 timmar! Till det hade vi svarta bönor som jag blötlade kvällen innan och kokade i timmar igår, vildris, tomatsalsa och de övriga traditonella tillbehören. 

Och det åts, barnen åt, vi vuxna åt och det blev faktiskt bara väldigt lite kvar av den jättegrytan jag satte på och tänkte ”oj, hjälp så stor den blev, det rinner ju nästan över kanten”. Men den gick åt! 

Till dessert hade Eleonora gjort creme caramell, som var ”åh, så barnsligt god!” och jag hade alltså gjort kladdkaka. Det festliga var att barnen åt som de var vana vid, alla barnen smakade de båda efterrätterna, men föredrog de välkända smakerna av specialiteterna. Jag föredrog båda, vilket jag tror vi vuxna gjorde! 

Kvällen blev trevlig, riktigt trevlig med god mat, vin, umgänge, mer vin, prat, till sena, sena kvällen. Domitilla somnade i princip i soffan när skaran tittade på Madicken och fick bäras ut i hallen och bli påklädd. Nästa gång får det bli tandborste och nattkläder med i en väska. Som tur är bor familjen runt husknuten, nästan, så så värst långt har se inte att gå. 

Idag får det bli en lugn lördag med naptime för fler än bara Meg. Men det är det värt efter uppskattade kvällar med vänner och deras kompisar. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s