Sommarvärme och sommaregn

Värmen igår höll i sig även idag. Som mest var vi uppe i 26 grader och strålande sol. 

Just då slog vi oss spontant ner för lunch på en bättre italienare på Oderweg. 

 För Micke och mig blev det varsin ”dagens” med Tortellini med ricotta och spenat med en salsa gjord på tomater, rostade pumpakärnor och pesto. Sen blev det lampköp, lite kläder till barnen och ett fat till Micke för passerkort, nycklar och plånboksfat. I över ett år har jag stört mig på hans oförmåga att samla sina pinaler och inte lägga dem på vår vita skänk som repas. Nu ligger allt där, prydligt och snyggt, och inte av mig utan av huvudpersonen själv. Fortsättning följer hur länge det varar såhär. Men visst blev det bra! 

Efter våra olika ärenden i stan åkte vi vidare till en familj i vårt område för att köpa en ny (begagnad) cykel till Judit. Naturligtvis var vi tvungna att ställa bilen hemma och prova både Judits nya cykel och Megs nygamla balanscykel.  

Lyckliga? Om …! Bilderna säger väl allt?! 

Till middag blev det fiskgryta med lax, torsk och räkor, sötpotatis och vanlig potatis. Bara man får till en bra grund och god buljong kan man nästan blanda i vad man vill. Och en värmande gryta passade väldigt bra när det plötsligt började regna utanför fönstret. Från sommarvärme till, ja okej, inte kyla, men åtminstone lite några grader kallare. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s