Höstvärme

Så kom de till slut, de riktigt härliga höstdagarna med värme som en bra sommardag i Sverige. 

Judit och jag började morgonen hos en ögonläkare i andra änden av stan. Vi cyklade tidigt för att hitta och vara ute i god tid och av den långa cykelturen hann vi bli hungriga på nytt efter frukosten hemma. Därför parkerade vi cykeln tvärsöver stället vi skulle till och lyxade med varsin croissant på ett kafé. 

Ögat var helt okej, inget att anmärka på och hon ser precis lika bra med båda ögonen. Nu när svullnaden gått ner ser man dessutom tydligt var slaget har tagit och det är framförallt kindbenet som fått ordentligt med stryk.

På vägen hem kunde inte jag hålla mig från att gå in i en butik på Oderweg som har fantastiska saker inredningsmässigt, både plock och större möbler. Den här lampan får det nog bli till tjejernas rum. 

Judit lämnades på förskolan några timmar och när jag hämtade henne lite senare hade hon gjort den här fina teckningen till pappa eftersom Micke har problem med ena ögat och lite akut fick söka hjälp för det igår. 

Han blev ordentligt undersökt men varken ögonläkaren eller husläkaren kunde hitta någon direkt anledning till hans plötsliga besvär på ögat. (Tack Tyskland för att ni är så otroligt noggranna inom sjukvården!) Möjligen kan det bero på hans stelhet i hans känsliga och långa kropp, ja, ni vet ju vad han bruka råka ut för emellanåt med rygg, nacke och huvud. Lyckligtvis visade sig att vår fantastiska husläkare också råkar vara kiropraktor. Därmed fick Micke sig en rejäl omgång innan han till slut fortsatte till jobbet och körde ett mer viktigt styrgruppsmöte, dessutom som ansvarig styrgruppsledare. Usch, så synd jag tyckte om min man då. 

Eftersom värmen var tillbaka med strålande sol på eftermiddagen kunde vi inte undgå att äta (kanske) den sista glassen och dricka en underbart (och behövlig) cappuccino efter förskolan och denna något nervösa ”ögonmorgon”. 

Och eftersom vi plötsligt inte hade något vatten i lägenhet pga renoveringsarbete i lägenheten ovanför oss fick vi spontant men väldigt mysigt äta middag ute. 

Nu är jag ute och köper frallor, kl. 07 på morgonen, som också kan notreras på bilden. Som de båda tidigare graviditeterna vaknar jag (som alltid annars morgonpigg) ännu tidigare på morgnarna den här gången. Alltså snörade jag på mig skorna för att överraska familjen med härligt nybakta frallor och croissanter. Och vilken sommarvärme såhär tidigt på morgonen! Det känns faktiskt ännu varmare än de 15 grader som uppmätts. Det är vindstilla, fåglarna kvittrar och doften från det här bageriet, ”vårt” bageri … hmmm, om jag ändå kunde få er att känna doften. Vi får hoppas på en riktigt skön sensommarlördag idag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s