Jakten på ögonläkare 

Igår sa Judit när vi var på väg till förskolan för att hämta Meg: ”Mamma, jag saknar mina kompisar nu.” Och så var det klart, idag skulle hon naturligtvis få gå till förskolan igen efter att ha varit hemma med mig några dagar efter skadan.   

Jag lämnade barnen och tig med mig en bok till ett bra kaffeställe i området. Så mycket läst blev det inte, min uppgift för dagen var att hitta en ögonläkare i stan för att kolla upp Judits öga som vi fått rekommenderat av läkaren på Uniklinik. Den här stan, alltså …! Det är ett evigt sjå att hitta alla sorters läkare. Det tycks vimla om dem, ändå är de fullbokade, överbokade och totalt bokade!!! 

På eftermiddagen åkte vi som vanligt ut till kyrkan och pysslade, lekte och sjöng svenska barnsånger. Idag gick vi också ner till kyrkans bibliotek och lånade svenska böcker med oss hem. 

Två böcker var fick de låna, gissa vems som är vem!

När vi kommer hem på torsdagskvällarna är alla hungriga, så numera förbereder jag alltid middagen som i princip bara är att värma och koka pasta, ris eller potatis till. Idag blev det långkok med sidfläsk, kyckling och champinjoner.  

Imorgon får jag sällskap igen. Jippi! Efter en och en halv timmar i morse lyckades jag till slut få en bokad tid för Judit hos en ögonläkare mitt i stan. Som alltid mot slutet när jag är på väg att ge upp min jakt halvgråter jag nästan i telefonen och låter rätt (extremt) ynklig. Funkar det inte då brukar jag köra ett extra varv med att jag är från Sverige och därmed är helt hjälplös i vår nya stad. (Sverige är nämligen lite exotiskt här i Tyskland och man får ju inte vara dummare än att man tar till med vad man måste för att komma dit man vill, även om jag känner mig aningen patetisk i de här fallen.) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s