Det där samtalet

Jag tror alla föräldrar har upplevt det någon gång, en, två eller flera gånger. Det där samtalet när förskolan eller skolan ringer och säger att barnen har råkat ut för en olycka. Då lever man på riktigt! Hjärtat åker upp i halsgropen och håller bokstavligen på att bulta ur kroppen, man skakar som ett asplöv och man noterar liksom inte vägen (trafiken runtomkring) när man är på väg till skolan/förskolan. 

Allt det här hände mig i måndags förmiddag. Jag satt och drack kaffe med en vän när Miss D ringer och säger ”Judit has had an accident and I think you’d better come cause it doesn’t look so good.” 

Jag cyklade i 200 och struntade fullkomligt i om det var rödljus. Jag ville bara fram och slippa be alla hundra böner om att det inte skulle vara så farligt. Men det var det! Eller rättare sagt, det såg inte roligt ut, slaget av en trärockring (som jag aldrig förut har sett och faktiskt inte trodde fanns) hade tagit precis under ögat och kanske mer på kindbenet. Ja, ni kan ju tänka er! Partiet under ögat var rejält svullet och några strimmor rött kunde man också urskilja. Hon såg ut som en boxare efter en bättre, väl utkämpad match. (Så boxa, det ska hon aldrig få göra, den saken är klar!). 

Resultatet av måndagen blev två och en halv timmar på Uniklikik, ett av de största sjukhusen som finns, gissar jag. Det är gigantiskt! Där kollade de först upp ögat och senare kindbenet. Nästa vecka ska vi på återbesök. Allt ser fint ut och vi får vara tacksamma att slaget inte tog en centimeter högre upp, då hade det definitivt varit fara för ögat. 

Det mysiga nu är att Judit och jag får extratid tillsammans. Igår lämnade vi Meg och cyklade sedan och satte oss på ett fik. Därefter fortsatte vi in till stan för att klippa Judit i page. Hon blev SÅ fin! 

Idag ska vi återigen lämna Meg, sätta oss på ett fik på Oderweg, ganska långt ifrån Westend där vi bor, i jakt på en lampa till barnens rum. Sen måste vi skynda oss hem och baka en äppelkaka till Megs play date med bästisen Oskar och hans mamma och lillasyster hos oss i eftermiddag. Jättemysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s