Viktiga beslut … framöver – om, ifall att och kanske

Än är det inte aktuellt, och allt beror naturligtvis på hur länge vi bor i Tyskland. Men att börja fundera och titta på möjliga skolor hjälper oss den dagen det eventuellt blir aktuellt. Vi måste oberoende byte av skola och framtidsplaner bestämma om Judit ska gå upp en våning på den förskolan hon går på idag och börja preschool. Där är det fortfarande lek och mycket motoriska skolförberedande aktiviteter, precis som våra sexårsverksamheter i Sverige. Och det blir i så fall vårt sista år i Tyskland och lagom för J att börja skolan i Sverige när vi flyttar hem. Alltså väldigt perfekt. 

Men om vi av anledningar stannar längre i Tyskland vill jag med lärarbakgrund inte att mina tjejer ska gå i en skola med montessorikoncept. Förskolorna är toppen, bland de bästa till och med,  både här i Tyskland och i Sverige. Men när det blir skola och kunskapskrav blir jag konservativ och önskar en mer klassisk skola och utbildning för mina barn. 

Den här skolan som ni ser på bilden besökte jag med en rundvandring och informationssamtal i fredags. Det är en fantastiskt skola med alla möjligheter för barnen att lyckas utbildningsmässigt. Där finns över 50 nationaliteter (därav ett gäng svenska barn), alla resurser för att stötta och följa upp barnen kunskapsmässigt och en miljö som var häpnansväckande för både barn och vuxna. Det finns bara ett bekymmer – den ligger inte i stan utan 25 minuters bilfärd utanför Frankfurt! Och att flytta utanför stan är en minst sagt skrämmande tanke för mig som alltid trivts bäst i lägenhet och mitt inne i stan där det är liv och rörelse. Men kanske är det  dags att ta sitt förnuft till fånga och prova villalivet, om inte annat för barnens skull och en fantastiskt skolstart. Men detta är inte en verklighet som väntar runt husknuten ännu, det är än så länge framtida men nog så viktiga eventuella framtidsförberedelser om, ifall att .. och kanske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s