Kalas hela dagen lång

Så blev det igår. Festligheter från tidig eftermiddag till sen kväll. 

Judit var nämligen bjuden på Domitillas födelsedagskalas på eftermiddagen. Samma kväll hade vi bokat in middag hos oss med Heleni och hennes familj.   

Så, så fick det bli, kalas, lek och bus i timmar. Här är Judit och jag på väg dechundra meterna bort till Domis hus från vårt eget. Smidigt när kompisarna bor i samma område. Strålande väder med en härlig värme var det också, första riktigt varma dagen på lääänge. 

Kan ni gissa vad det var i paketet av det välbekanta röd-vit-randiga papperet? Jajamensan, Eleonora älskar PoP sen de bodde i Stockholm så därför var det lätt att inhandla kläder till det här kalaset. 

Här ser ni Domitilla i mitten och till höger hennes lillasyster Elena och mamma Eleonora. Judit bakifrån längst fram i bild och faktiskt Juna längst till vänster. 

En annan mamma och vän till mig som hjälpte till på kalaset med alla 20 (?) ungar (my god!) skickade snällt några bilder till mig eftersom jag denna gången lämnade Judit ensam på kalaset och gick hem emellan (mycket efterlängtat från Judit som ville känna sig stor utan föräldrar på ett kalas). 

En tradition, egentligen mexikansk som ni säkert vet, är pinata, (dvs. en aktivitet där barnen turas om att slå på en pappersfigur med något slags barnvänligt innehåll). Vid det här laget vet Judit vad pinata innebär och hon är alltid snabb att fånga in (godis)innehållet som faller ut. Jag fick dock höra av pappa Francecso att detta var första året de provar Pinata, tidigare (i Sverige) har de alltid haft fiskdamm 😉. 

Efter kalaset fick jag alltså med mig två tjejer hem, Judit och Heleni. Tio minuter senare mötte vi upp Helenis familj hos oss och sen hade vi en jättetrevlig kväll tillsammans. En tiopoängare till trevlig dag. Det är såna dagar och sociala tillställningar som man får energi av, trots lite stim och stök och disk … 😉. Men värt är det alla gånger! 

Resten av familjen sover fortfarande såhär på söndagsmorgonen, vilket de behöver efter allt kalasande igår. Jag vaknar tyvärr tidigt (!) varje morgon, som jag alltid gjort i varje graviditet, som om kroppen ställer in sig på rubbad sömn framöver. Mycket trist, tycker jag, som helst vill sova igen (innan) alla missade sömntimmar som väntar framöver.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s