En dagen-efter-söndag

Vilken skön dag, och oj, vilken avslappnad söndag! Det kändes redan på morgonen att varken vi eller barnen hade några större krav på dagen och dess aktiviteter. 

Vi tog dagen som den kom och började med en sen och lång frukost och en underbar pratstund om allt som hände igår. Urmysigt! Tänk så mycket man kan få veta om barnens tankar och känslor, bara man lockar fram samtalsämnen i lagom takt utan stress eller tvång. Judit bubblade om det mesta och alla vi andra skrattade i takt. 

Sen klädde vi oss och åkte iväg dit bilen tog oss. Först till McD, kan ni tänka er! Mindre exotiskt, ja, eftersom jag råkar ogillar det här stället något så kollosallt, men idag var det … hm, liksom lite gott ändå. Lite ”dagen-efter-gott. 

Därefter åkte vi vidare några kilometer till Obst am Steinberg för att köpa äpplen och päron. Här visste vi också sen tidigare att det finns lekmöjligheter.  

Så det gungades …

… och gungades.

Sen blev vi alla fyra jättefikasugna, och vad kunde bli bättre än våra egna efterrätter som vi bjöd på igår kväll. (Vi fick precis fyra över.) Pannacotta med kardemummasmaksättning och hemma(Micke-)gjorda kardemummakaksmulor på toppen.  Så gott!  

Sen fortsatte vi myset med spel, pussel och till sist bokläsning i sängen med hela familjen. Därtill lite vin och snacks före middagen. En mycket skön söndag!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s