Coola tjejer i nya skor

Torsdag eftermiddag och dags för svenska kyrkan! Här står tjejerna precis utanför kyrkan, i nya skor som inhandlades igår. Judit var mäkta stolt när hon klev i sina i morse och gick till förskolan. Och eftersom vi hittade ett par skor också till Meg, nästan identiska med Judits fick även hon nya skor. Så stolt hon också! 

De två första (och de enda) personerna som Meg stolt visade upp skorna för på förskolan i morse var hennes favoritlärare Pamela och bästa kompisen Oskar. 

Och ni skulle sett vilket myskalas det blev mellan Meg och denna Oskar när jag hämtade upp Meg lite tidigare idag. Oj, så många kramar och kindklappar han fick, ingen annan. De här två har plötsligt blivit bästa kompisar och det är det enda namn Meg kan säga förutom ”Dudit”. 

Här är vi på väg ut och hem från svenska kyrkan (eftersom jag fortfarande drar mig för att håva upp mobilen på plats inne i själva kyrkan. Löjligt och gammalmodigt, kanske (särskilt med tanke på den supercoola prästen vi har här) men ändå?! 

Bilder från gårdagen. 

En cool och lite medvetet nochalant tjej i ny outfit (som hon själv tyckte hon var supersnygg i). Så stilen och sättet, ja, det kom liksom på köpet. Inte lika uppskattat från min sida då jag (tyvärr) fick tillbaka min ”för-några-veckor-sedan-upp-i-det-blå tjej, åtminstone halva eftermiddagen. 

Här sitter nästa tjej (också i ny outfit) inte fullt lika medvetet nochig, men desto mer disträ eller bara väldigt mycket ”tvåårig”.   

Så här såg alltså min eftermiddag ut igår, två halvnochalanta tjejer som jag drog (försökte dra) runt på inne på Skyline Plaza för att prova skor. Fel storlek i rätt färg, rätt storlek i fel sko (=ingen efterlängtad klack), oförmögen Judit till att förklara hur skorna känns eftersom det (i de allra flesta fall tacksamt) visas film inne i skobutiken, en Meg som provar vuxen-klackskor, trillar från en puff (vid tillfället till synes sittandes blixtstilla = hur är det möjligt?), sistnämnda väljer dessutom att göra nummer två mitt i storleksjakten, färgjakten, och jakten själva huvudpersonen. Jag var HELT genomsvettig när jag halvirriterad, trött och matt också drog ut de från butiken.

Så, där fick ni skoköpet just ”på köpet”. Det är inte lätt alla gånger att genomföra sina mål för dagen, men till slut lyckas man och så står tjejerna där, faktiskt helnöjda med sina skoinköp. Och också jag som hunnit sova av mig irritationen från igår och känner mig nöjd med vad vi ändå åstadkom igår. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s