Princesses 

Här har ni dem, prinssesorna som bodde i ett slott hela eftermiddagen igår och som gick omkring med en tamburin på huvudet som krona. Uppfinnigsrika, målinriktade och högst seriösa, var de båda två. 

De här tjejerna är i princip jämngamla, det skiljer ungefär en vecka mellan dem. Iila är äldst i syskonskara av tre, så hon har Joseph och Elijah som småsyskon. De här två och så mamma Vicky var såklart också med här hemma igår. Även om ljudnivån kan vara nååågot hög mellan varven (som när Joseph dammsugar med leksaksdammsugaren, som råkar ge ifrån sig ett hemskt irriterande ljud, rakt igenom prinsessornas slott varpå de får panik och skriker över att deras fina uppbyggda slott halvt förstördes samtidigt som Elijah vill ha mat och Meg blir irriterad över att hon inte kan göra som hon vill med bebisdockeliknande Elijah) så funkar den här barnaskaran mycket bra ihop. När vi fikar tillsammans pratar vi allihop med varandra, Iila och Joaeph med perfekt brittisk engelska vilket alltid underlättar och också får Judit att hittar alla ord och sätta ihop meningar med korrekt grammatik. Otroligt vad det kan göra mycket genom att höra en native-speaking prata. Man faller liksom in i melodin och lär omedvetet från personerna man pratar med. Vicky är dock lite för snabb för mig. Ni vet, pratar med en såndär snabb brittisk engelska så att man inte hinner öppna munnen med sitt svar innan hon är på nästa mening. Jag märker att jag blir trött och har svårt att hålla hjärnan igång  hela tiden. 

Men kul har vi, och vi funkar alla väldigt bra ihop. Nu ska jag strax väcka barnen för en ny dag med förskola och damdamdadaaa – dansskola! Jippi!   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s