Svenska kyrkan – igen

Några bilder från gårdagen blir det tyvärr inte. Jag glömmer och ibland passar det sig inte att ta fram mobilen och knäppa av en bild. 

Som igår under eftermiddagens besök på svenska kyrkan strax utanför Frankfurt. Här har vi varit några få gånger tidigare, på torsdagarna för träffa andra svensktalande barn och vuxna och leka, sjunga och läsa sagor på svenska. Så värst religiöst är det inte, inte alls skulle jag säga (mer än en eller två sånger under sångstunden) men det passar sig ändå inte att dra fram telefonen och fibbla med den när man fortfarande är på lära-känna-stadiet med de andra mammorna. 

Men oj så roligt det var för Judit och Meg. Efter en kvart var de varma i kläderna och drog fram som om vi hade varit där varje vecka. Och båda två kände sig hemma bland alla svensktalande, vuxna som barn. Jag hade också trevligt, faktiskt riktigt, riktigt trevligt. När barnen var så ”hemma” på stället kunde jag avslappnat sitta och bekanta mig med föräldrarna, och prästen.  

Vilken underbar människa, förresten! Hon var mer frispråkig och burdus än någon annan där, så oväntat förvånande och samtidigt jättehärligt. 


En bild får ni, på våra jordgubbar som mognar fortare än vi hinner äta upp dem (innan fåglarna norpar dem). Visst är det väl ändå otroligt! Idag är det 8 september och när jag tittar ut på balkongen har vi fyra röda bär till i krukan. Makalöst! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s