En gyllene upplevelse

Efter lämning idag hade jag målet inställt på en ny liten pärla till kafé för en kaffe, lite bokläsning och sedan börja beta av dagens ärenden, däribland mail och telefonsamtal. 

Men, min lilla pärla var stängd såhär tidigt på morgonen och därför fick jag spontant ta in på första bästa ställe i närheten. Och det här, hör ni, det var nog det konstigaste fik jag någonsin satt min fot på. Det kändes som jag klev in i Asien med den interiör som mötte mig. Personalen däremot stod desto mer för ett mycket tyskt uttryck och frukostutbudet var lika tyskt det. Men personalen, först och främst, hjälp, …., ja, vad ska jag säga? KATASTROFAL! De två ansiktena som mötte mig (eller snarare inte mötte mig eller ens såg upp på mig när jag ville beställa) skulle behöva gå en eller två charmkurser, och även om jag (irriterad, innerst inne) försökte provocera fram ett leende på någon av dem, hängde deras mungipor hela tiden nere i backen. Herregud, hur kan man ens vara så sur och tråkig som dessa två tragiska figurer?! 

Utifrån såg stället ut som vilket kafé som helst men när man klev in var det som att stiga in i gammelmormors vardagsrum och kök. Det fanns grejer överallt och prylarna var av helt olika slag, färgglada, kulturella, gamla och nya. Alla bord och stolar var i olika stilar och från olika tidsepoker. De första tio minuterna satt jag bara och tittade och försökte ta in allt.

Kaffet var okej och min lilla munsbit likaså. Också min otroligt mysiga hörna där jag satt, det måste jag erkänna. Och här satt jag till och med länge. 

Som en sista glutt från stället måste jag bara måste visa er toaletten. Allt var i guld, ja, alltså gyllene färger och material. Med glitter och volanger utanför själva toalettdörren dessutom. Helt makalöst. Jag kunde inte annat än le därinne. 

Men för att gå hit igen, ja, då får de bannemej byta ut personalen. Tänk vad det hade gjort mycket om två glada och intresserade personer hade tagit emot mig istället för två surpuppor! Jobbar man i servicebranschen finns det liksom några självklara egenskaper. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s