Goethe Turm och Orangen beach

Dagen idag var obokad för oss och det var väldigt skönt efter kräftskivan i fredags och heldagen i Sinntal med barnens förskola igår. Men när vädret är soligt och varmt och barnen dessutom var rastlösa efter en morgon inomhus gjorde vi i ordning pannkakor och kycklingsallad som lunch och gav oss iväg till en jättefin lekplats och utkikstorn söder om stan. Här har vi varit tidigare så någon bestigning i trapporna upp till utkiksplatsen i tornet blev det inte idag. Men lekplatsställena är toppen och här hängde vi en bra stund. 

Judit tittar alltid lite avundsjukt på  andra barn, mestadels lite äldre, som svingar sig fram i de romerska ringarna. Självklart skulle hon vilja kunna göra likadant och frågar varje gång om vi kan hjälpa henne. 

Här övas det flitigt med Micke. Och visst fick hon till det till slut. Hon fixade säkert 4-5 ringar. 

Lite senare mötte vi upp Michelle och Jens vilka är jobbarkompisar till Micke och som vi också träffade på kräftskivan i fredags. Vi stämde träff på ett tyskt Trinkhalle, som visade sig vara ett fantastiskt spartanskt och gemytligt litet ställe precis vid självaste Main.  

Michelle är en solklar matchning med barnen. Både hon och tjejerna verkar trivas i varandras sällskap och såhär vid floden var det ju givet att det skulle lekas vid strandkanten. Hit kommer vi definitivt att åka igen. Billigt, enkelt och superbra för barnen. Nästa gång får sandsakerna följa med eftersom det fanns både en stor sandlåda mitt bland utemöblerna och en liten sandstrand. 

Jag njöt av en kaffe och glass med grabbarna. Här i en djup diskussion om flygplanen som har sin inflygning på andra sidan av floden. Perfekt för två flygplansnördar och deras flightradar-appar.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s