Blandad kompott

Minns några av er kanske den här? Det är många år sedan jag använde klänningen och jag har länge undrat var jag gjort av den. I morse funderade jag en gång till och drog ner blixtlåset på en kostympåse där jag låter finare klänningar hänga. Och tänk, där hängde den, längs bak. 

Lite tajt (med betoning på mycket, hi hi) men den gick att använda och efter lite omsorg av strykjärnet fick den ändå klä mig hela dagen. 

På agendan idag stod lämning av barnen för att därefter äta frukost med Sue och Zehra för att, lyssna nu, öva tyska och prata enbart tyska.  Det gick förvånansvärt bra. Jag har lärt mig två nya ord och skillnaden dem emellan, schlecht och schlimm (i princip samma betydelse men man använder orden i olika syften). Jag har också lärt mig unterscheid och gleich. 

Det tar sig och jag vågar testa mig fram mycket mer och jag vågar framförallt säga fel, helt enkelt prata utan att tänka så mycket på grammatiken. 

Eftersom jag var vrålhungrig när jag kom hem och inte orkade vänta på pasta fick det bli sallad. Det tillsammans med överbliven köttfärssås. Lite tacoversion och gi-inspirerat. Och gott! 

Efter hämtning tog vi tjejerna till den stora parken och lekte en stund på lekplatsen (med vattenspel … hm…). Som en mysig avslutning på eftermiddagen cyklade vi förbi det goda glass-stället ”på hörnet”och åt SAGOLIKT god glass. 

Till sanningen hör dock att de båda äldsta tjejerna har det tufft just nu. Det är en ny gruppsammansättning på förskolan, vilket har gjort att våra tjejer på bara en vecka har tagit sig nya roller, nja, inte riktigt sant, de håller väl som bäst på att hitta sina nya roller i gruppen. Juna som alltid varit den lite mer tystlåtna och tillbakadragande tjejen har nu hittat en likavän i en annan tjej (som tidigare var bästa kompis med en tredje tjej i gruppen som nu har flyttat upp) och ja, Judits alla andra (äldre) tjejkompisar har flyttat upp till femårsgruppen på övervåningen. Så kvar är min lilla Judit som för tillfället känner sig lite vilsen och ja, faktiskt lite ensam. Det är för oss väldigt ovanligt eftersom hon alltid har haft kompisar och populär att vara med. Nu råkar hon vara näst äldst i gruppen och hon står lite utanför. Usch! Och visst gör det ont i hjärtat att inte kunna stiga in i gruppen och hjälpa henne. Jag hoppas hon hittar sig själv i gruppen snart och att hon också hittar nya vänner att umgås med. Det är alltid bra att ha många kompisar, olika att leka med och lära sig saker från andra. Ja, vi har många fina diskussioner om vänskap om kvällarna.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s