Fyra nu. Tonåren? 

Man kan ju lätt börja undra vart tiden tar vägen och, … herregud, vad ska det bli av henne? … om, sisådär tio år. 

Om det är som hon började på morgonen vet jag inte hur jag ska ha möjlighet och få kraft (!) att argumentera, diskutera, samla tankarna, räkna till tio … (tålamoood), för att sedan börja om hela proceduren. 

Åh, som jag räknade till tio i morse. Hundra gånger. Ville inte tappa humöret, ville inte bli arg, men allt gick i slow motion och värre blev det så fort jag påpekade att vi borde komma iväg så snälla Judit ”Kom igen”, liksom. 

Grejen var den att hon inte alls satte sig emot. Hon var bara totalt uppe i det blå. Klädde sig i samma takt som gamla Agda på hemmet samtidigt som hon sjöng högt och ”varför inte ta en svängom när man ändå sjunger?”, tittade upp på mig som om det var första gången hon såg mig när jag påminde om klockan, drog och pillade i Megs hår (som Meg alltid ogillar högst) varpå Judit höjer på ögonbrynen som om ”oj, kan du prata”, och när vi äntligen är klädda och någorlunda klara är det som hon för första gången vaknar till på riktigt sen nattsömnen när jag ber att få ta en bild på tjejerna. DÅ börjar hon plötsligt posa som någon annan drottning och eftersom jag fann det något olämpligt att ha en poserande fyraåring på bild bad jag med en djup suck om vi kanske kunde ta och slappna av lite. Men varför lyssna nu när man inte gjort det hittills?

Så, jag gav alltså upp med en ännu djupare suck, lämnade strålande glada barn (inklusive Judit som faktiskt fortfarande verkade befinna sig i nutid) på förskolan och tog en stärkande kaffe med Lea, Vicky och Sue. 

Tonåren? … vill jag inte ens tänka på. Skulle det inte bli lättare med åren och skulle man inte få mindre trötta ögon efter småbarnsåren? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s