Bra start på vardagen

Att allt bara ska flyta på som vanligt efter sommarveckorna i Sverige är något jag inte förväntar mig. Jag är glad varje minut som tjejerna fortfarande verkar trivas med sina liv här Frankfurt. Nu har vi bott här ett år, men det är ju trots allt inte vårt hemland, inte vårt språk och inte vår ”hemmastad”. Därför blev jag överlycklig inombords när Judit igår började fråga om förskolan och om hon kunde få gå dit. Jag hade egentligen tänkt ha dem hemma hela den här veckan och dessutom sagt till förskolan att de inte skulle komma innan den ”riktiga” veckan börjar på måndag. Men, eftersom Judit fortsatte fråga så gick vi dit igår och frågade lite fint om Judit kunde få komma några timmar idag. OM hon kunde! Hon var SÅ välkommen. Och när kompisarna Malin och Maya kom springande fram till henne i morse och kastade sig om halsen på henne, ja, då blev jag varm i hela kroppen. Åh, så tacksam jag är över att tjejerna har fått kompisar, fina och nära vänner som de känner sig trygga med. Att tjejerna trivs är absolut det viktigaste för mig och jag tar ingenting för givet med en flytt till ett annat land. Just nu är jag bara väldigt glad över att vardagen ser ut att bli riktigt bra.  

Efter en vecka tillbaka i stan har vi hunnit träffat några av både Mickes och mina kompisar och också tjejernas. En given vän är utan tvekan vår allas lilla Juna. Vi har hängt ihop i två dagar. I morse åkte de på en veckas semester.

Som de flesta barnfamiljer besökte vi den pågående festivalen för barn på Opern Platz. Så fortvi närmar oss platsen säger Meg ”oppa”. 

I barnpoolen/bollhavet för bäbisar blev de kvar oväntat länge. Sue och jag undrade mer än en gång vad som kunde vara så kul i den. 

Jag återkommer med konstverken i bild vid senare tillfälle. 


Men innan det hann vi fira Junas stundande födelsedag nästa med middag här hemma och barnvänlig efterrätt. 

Om hon var nöjd …! Bilderna säger väl allt. ”Dressed” i Judits Elsaklänning dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s