Opernspiele

Så var det barnens dagar i Frankfurt igen, precis som vi minns det från förra sommaren när vi just flyttat hit. Ett bra koncept, måste jag säga. Det är en mängd aktiviteter för barn i olika åldrar, extremt organiserat med åldersmarkeringar på alla aktiviteter. 

Tjejerna gick igenom ungefär hälften av aktiviteterna idag, resten tar vi imorgon eller nästa vecka. En ny aktivitet för Judit var sminkningen, som hon var skeptisk och inte så intresserad av förra året. Men i år, så! Och fin blev hon också! 

Självsäkert satte hon sig på stolen och förklarade högt på flytande engelska ”I want  you to make a butterfly and I like purple and pink.” Jag höll nästan på att trilla avigt där jag satt på huk bredvid. Jag som just tänkte förklara för killen att vi inte pratar så bra tyska än, men att Judit nog kan berätta vad hon vill på engelska. 

Jag inser alltmer att jag inte behöver vara särskilt orolig längre för att hon inte ska kunna göra sig förstådd på engelska eller att hon är osäker att kommunicera med folk i olika situationer. På bara de här få dagarna som vi har vait tillbaka i Frankfurt har jag också hört att hon högt och tydligt säger ”danke” och ”bitte” till folk i butikerna. Alltså, tyskan kommer alltmer och hon är numera inte rädd för att säga de ord hon kan och jag börjar faktiskt fundera på om hon inte förstår betydligt mer tyska än mig. Hm …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s