Astrid Lindgrens värld

Så har vi landat i Småland och Nybro efter ett stopp i Malmö hos kusinerna på uppvägen. 

Dagarna går fort när vi är här, det har jag lärt mig sen tidigare och uppdateringen här på bloggen blir mer sällan. 

Medan Micke jobbar med trädäck vid huset på Öland tog vi mamma med oss och åkte till Astrid Lindgrens värld igår. Vilken dag! Den började med strilande regn som tack och lov övergick i solsken och härlig sommarvärme. 

Judit och Meg var något skeptiska till Pippi som vi först kom till. Judit har ju inte hört så mycket om Pippi sen vi flyttade till Tyskland och Meg vet såklart vem hon är men hur mycket mer hon förstår, det vet jag inte. De satt först väldigt stilla och tittade på teatern. Sen gick Judit och mamma både fram och in i Pippis hus och också till Lilla Gubben som stod utanför huset och då släppte mycket.  

Vi hann med alla karaktärer och stopp. Jag undrar om inte Emil och den lilla teatern om Emil i soppskålen var mest uppskattad av oss alla fyra. Där satt vi länge och det var händelserika sekvenser som spelades upp.  

Hela stället är fantastiskt, helt anpassat för barnfamiljer (såklart), men med en finess och det där lilla extra som man blir oerhört glad över som förälder. Lekplatser, picknick-områden, inte-nudda-mark-ställen, korvkiosker (överallt), familjetoaletter, ja, allt finns för barnfamiljer och restaurangpriserna var också förvånande prisvänliga. 

Megs två bästa sysslor var att öppna och stänga alla dörrar och grindar hon kom över.  

Och så den lilla katten som tillät allt, även min lilla Megs hårdhänta fingrar.

Judit blev eld och lågor över alla aktiva och motoriska övningar, såsom lekplatser, flotten-passagen, gärdsgårdslabyrinten, inte-nudda-mark-slingan och gunghästarna. Hon sprang som en virvel mellan alla aktiviteter och vi hade helt klart svårt att hinna se vart hon tog vägen ibland. Det där med att säga vart man tar vägen faller lätt i glömska när man har kul …(en mammas stora oro, puh!). 

Trötta men glada insåg vi att vi hade varit igång precis hela dagen när vi satte oss i bilen och åkte hem framåt 17.30. Kl. 10 öppnar de portarna och då hade vi redan parkerat och köpt biljetter, så jo, närmare åtta timmar hade vi strosat runt därinne. 

Innan Judit slocknade i bilen (som hon aldrig annars gör) satt hon och bläddrade i pysselboken som hon fick med sig hem. Nu sitter vi här och pysslar i den till frukost. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s