Värmeslag

Värmeslag, det får vår bil när temperaturen överstiger 30 grader. Är det inte fantastiskt att till och med en bil kan säga ifrån när det blir för varmt! Det är ändå värt ett inlägg. 

Jag skrattade gott igår när vi satte oss i bilen för att köra den korta vägen in till citykärnan och den pågående vin- och matfesten och när en av backsensorerna börjar pipa. Som den alltid gör när det är minst 30 grader, och vi står stilla, låt säga vid trafikljus eller liknande stopp, aldrig annars. Som ni ser ovan var det 31,5 grader igår och ja, det var en av anledningarna till att vi faktiskt tog bilen in till stan för mat och middag.  
Förmodligen har bilen alltid fungerat såhär, med något slags bugg på sensorerna. Men det är först i sommar som vi har fått erfara felet. På ett är det sätt bra, för vi vet alltid var gränsen för 30 grader går. 

Lilla bilen, nu sitter vi i dig och du är så skön att åka i. Tyst på vägen och bekväm för oss alla, framförallt för att vi sitter en bit upp och har bästa överblicken på väg och landskap runtomkring oss. Så om du nu vill pipa lite när det blir för varmt, så förstår jag dig. Det kan du få göra. Vi kommer nog inte att höra så mycket av det under vår vistelse i Sverige …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s