Besviken och ledsen

Ni har säkert hört mig nämna Gabriella, vår italienska granne och hennes familj. Alldeles nyss när barnen och jag kommit hem från Vapiano där vi lunchade, i skuggan, kom Gabriella upp för att säga hej då inför både deras och vår semester. Hon stod med bilnycklarna i handen för att sätta sig i bilen med övriga familjen och bila ner till Florens NU. Sen kommer de tillbaka hit igen ungefär samtidigt som vi. 

Det värsta var att hon också ville berätta att de nu väldigt plötsligt tagit beslut om att flytta tillbaka till Italien för gott. SÅ tråkigt! De har varit de bästa och finaste grannarna man kan tänka sig. Jag kommer att sakna hela familjen och särskilt Gabriella som blivit en fin vän till mig. Usch, det var en oväntad och mycket tråkig nyhet att få såhär strax före semestern. 

Tänk vilka fördomar man kan ha ibland och så fel det kan visa sig att man har. Jag minns hur jobbigt och osäkert jag tyckte det var innan de flyttade in sent i augusti förra året. Vi hade fått veta att en italiensk familj tackat ja till att hyra lägenheten snett under oss, (den som vi själva faktiskt tackade nej till). Det första jag tänkte och också sa till Micke var hur högljudda och nochalanta de med största sannolikhet kommer att vara. Italienare, det vet ju alla hur högt de pratar, gestikulerar och dramatiterar allt och uppträder som om de vore de mest självklara människorna i världen. 

Och gud, så fel jag hade. Familjen är den mest omtänksamma och generösa jag känner. Barnen är väluppfostrade som få och så fort barnen tränar på sina piano- och violinläxor frågar de alltid om de spelat för högt. För vem? Mina barn? De som lever rövare så vi får skämma ögonen ur oss ibland och undrar om blir vräkta pga den höga ljudnivån. Okej, så ofta och så mycket kanske vi inte för oljud, men det händer. Och det är helt klart vi och ingen annan i det här huset som bör ber om ursäkt för att vara högljudda.

Så åh, ja, jag kommer verkligen att sakna vår italienska familj mycket. Jättemycket! I slutet av augusti flyttar de, vilket innebär att jag har nästan två månader på mig att smälta nyheten. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s