Neroberg/Wiesbaden

Neroberg som ligger ca 5 mil ifrån Frankfurt bjöd på en vidunderlig utsikt. My god! Här kunde man ha stått flera timmar eller suttit på muren, kanske med en medhavd picknick och en flaska vin. Om man inte hade haft barn, förstås. Nu var vi mest rädda för att ingen av barnen skulle trilla ”överbord” på muren eller snubbla och rulla nerför vinrankorna med den minst sagt duktiga lutningen. 

Vi åkte egentligen hit för att kolla läget på den klätterskog som många pratar om. Och visst var den imponerande, kanske till och med sneppet bättre än den Judit klättrade i, i Offenbach för några veckor sedan. Men klättringen, den åker vi hit för vid ett senare tillfälle. Nu njöt vi istället av medhavd fika och den fantastiska utsikten. 

Vid utsiktsplatsen fanns det två lejon i sten som vaktade området. Meg, ja båda två, var mycket tveksamma till lejonen som Micke smög fram och klappade. 

En liten promenadbit längre bort upptäckte vi ett tåg/linbana som tog en ner till utkanten av själva stan Wiesbaden. Eftersom vi inte hade någon tid att passa hoppade vi på och åkte först ner och sen upp igen. Väl nere i grannskapet dit vi kom  tog vi en kort promenad och insåg rätt snabbt att här bor förstås de välbärgade i stan, på självaste gräddhyllan med härlig grönska framför husen i form av en extremt välskött park och vinrankor på sluttningen mittemot husen. Det var ett rent nöje att bara strosa runt och beundra de vackra fasaderna och miljön däromkring. Tyckte vi, men förstås inte tjejerna. 

Nu ligger de i sängen efter middag och ”söndagsmys”. Imorgon går vi till förskolan de fem sista dagarna innan det bär av mot Sverige igen. Vi längtar!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s