En bra fredag

Kan en fredag bli mycket bättre än med en sån här start på dagen? Kaffestund efter lämning med några av mina vänner och vänners bebisar! Sue och jag som inte hade några bebisar själva med oss njöt av att få ha varsin ”going” i famnen medan Vicky och Lea drack sitt kaffe ifred. Lika mysigt och underbart som det var att få ha en sån där liten i famnen igen, lika skönt var det att kunna lämna tillbaka den lilla när de var hungriga och ville ha mat. Nu är det plötsligt jag som är utan barn när vi ses och som kan njuta av sällskap utan att bli stressad av gnyende barn. Men mysigt med de små, det är det såklart. Jättemysigt! Här ser ni mig med tre månaders-gamla Mattis. 

Klädkoden för dagen var uppenbarligen randigt. Det missade jag!  

Sue med tre veckors-gamla Elijah. 

Vid hämtning hade jag tre barn med mig hem. Judit, Juna och Meg varav de första två var mycket trevliga och tillmötesgående. Den sistnämnda kan däremot diskuteras. När hon inte bits eller rivs (vilket hon tack och lov inte hade gjort den här dagen) är hon så envis att man är beredd att lämna in henne på återköp om det gick. Jäkla unge, alltså! Plötsligt bestämmer hon sig för något (som man absolut inte förstår vad det är) och så får hela kvarteret reda på det genom att hon mycket tydligt surar, skriker och lägger sig ner på marken och protesterar. Och mer än en gång tryter tålamodet när det händer två och tre gånger bara på väg hem från förskolan. ”Åh, jag kommer verkligen att sakna min lilla solstråle i sommar”, sa Pamela innan vi gick. Jo, jag tackar jag! Solstråle …hm? 

Eftermiddagens något envisa och jobbiga stunder föll tack och lov helt i glömska när tjejerna och jag kom hem till en överraskande middag som denna. Grillade räkor, pilgrimsmusslor och färsk tonfisk. Yummi! Det var verkligen jättegott!  

… med ”flamberad” pannkaka med Micke-hemmagjord jordgubbskräm till efterrätt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s