Midsommarafton i Tyskland 

I Sverige har ni varit lediga idag, ja, de allra flesta av er i alla fall. Det har inte vi. Här finns det inga tecken på att det skulle vara en av Sveriges stora högtider idag. Folk jobbar som vanligt, det som möjligen skulle tyda på folkfest är det varma vädret som lockar ut folk på stan och i parker med ett glas vin i handen.   

Efter jobb och förskola packade vi ner sill och potatis och tårta och åkte upp till en av stans otroliga utkiksplatser. Just det här stället heter Lohrberg och har en fantastisk vy över hela Frankfurt. 

Dagen till ära band jag två kransar till barnen. Som först blev för små, … sen för stora. 

Men visst är det fina färger!

Mat- och sovklocke-Meg hann bli hungrig innan vi slog oss ner i parken. Och alla som känner vår lilla Meg vet att hon inte är att leka med då. Här är hon däremot mycket nöjd efter en portion köttbullar och nypotatis. 

Att sparka boll och leka med den här utsikten. Makalös! 

Tårtdags! Tjejerna hann bli lagom oroliga för vad Micke tänkte göra och Meg satte snabbt upp fingret och skakade på huvudet.  God tårta? Jovars, den var ok med Tyskland torra motsvarighet till tårtbotten (som även i Sverige är torr och fluffig). Men med hemmagjord vaniljsås kompenserades botten lite. Glad midsommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s