En tröttsam dag

Det kan också tilläggas att den varit tung och slitsam. Varm och svettig! Finns det fler ord att sammanfatta den här dagen med? Jo, faktiskt. Så fantastiskt rolig! Jag uppskattade varenda minut. Det är inte ofta jag får chansen att jobba en hel dag fysiskt med kroppen. Att springa efter barn, bära och kånka på dem, det kan jag, så jag har krafterna, men att få jobba med nya muskler är både utmanade och utmattande. Och desto mer påfrestande i den här värmen, och  … Så. Jäkla. Kul!

Anledningen till att jag orkar och tycker det är så uppriktigt kul är för att jag har bästa kompisen att jobba med, pappa Gunnar. Den mannen, han är Macgyver i snickarbyxor. Varje gång vi stöter på problem eller tabbar oss tystnar han och funderar en minut, sen hör man ”det är ingen fara, det löser vi såhär” eller ”det blev nästan ännu bättre, då kan vi göra såhär istället”. Maken till optimist …! Sån är han, min käre far. Som dotter slutar man aldrig att se upp till sin pappa, tror jag. Man blir bara mer och mer stolt över honom och uppskattar dagar som dessa när man får ensamrätt om honom! 

Såhär lämnade vi det i eftermiddags. Nu växer trädäcket fram. Jag krattade markytan där däcket såsmåningom ska ta form. Tillsammans satte vi regelverket ”stommen” och imorgon fortsätter vi förberedelserna för att senare i juliveckorna lägga på själva plankorna. 

Mitt i bygget fick vi av förklarliga anledningar byta målare. Nu har vi hittat en ny som, hör och häpna, förmodligen blir färdig redan den här veckan. Underbart! 
Och vilken upplevelse det var att gå in och titta på grundmålningen innan vi packade ihop för dagen. Vilken känsla! Stort och ljust! 


Här har ni två tredjedelar av teamet idag. Snickaren, bästa pappsen, och jag, assistenten, som jag tror skötte sig rätt bra. Hon får nämligen följa med imorgon också.   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s