Stadsbarn möter bondgårdsdjur

Vilken början på en toppendag med strålande sol. Ni ser ju själva hur bra den började. Att få sitta på morbror Simons häftiga, coola och lite läskiga hoj är en upplevelse. Skräckblandad förtjusning skulle man kunna sammanfatta den med. 

När Meg såg att Judit vågade skulle hon inte vara sämre och ville givetvis upp hon också. Dock är hon inte lika rumsren som storasyster än och fick med sig hela smörgåsen upp på den skinande hojen, varpå hon åkte ner lika snabbt …  

Sen bar det av mot Kalmar och Skälby, ja, inte på motorcykel utan i bil. Morbror Simon körde motorcykel både bakom och bredvid oss en bit innan han körde om oss i betydligt högre hastighet än vad mormors lilla seat gick i. Upplevelse nr 2! 


Judit har tjatat rätt länge om att få rida på häst. Och just lördagar och söndagar finns det möjlighet att få rida på Skälby. Det var en mycket stolt och nöjd Judit som klev av hästen ett varv senare. 

Inte alls lika road var hon av att behöva utstå (faktiskt) de minuter vi andra tyckte det var mysigt att träffa getterna. Som en annan (pinsam) Stockholmsbrutta gick hon på tå bland (de mycket små) bajspluttarna. Min lilla donna, lantlivetet med lite skit under naglarna och djurbajs under skorna måste vi öva på! 

Medan den ena är rädd, är den andra mer än road av att klappa getter. 

Efter besök hos olika djur, Judit lika tveksam hos alla, var hon överlycklig över att hitta en hinderbana och senare en klätterställning att klättra högre och högre och högre i. Det här är hennes mark. Här är hon mer än vågad och road av att utmana sig själv, både kroppsligt och mentalt med olika höjder och hinder. Hon är totalt orädd och trygg i dessa praktiska övningar. Och naturligtvis älskar jag att se henne överlycklig i lek och rörliga aktiviteter, även om jag kan vara nog så orolig ibland. Men sån är hon min Judit, äventyrlig och nyfiken i en aktiv och mycket rörlig liten kropp. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s