Moster Ellen tar studenten

Så kom äntligen dagen som vi väntat på och som vi reste hit för – Ellen tog studenten! 

Vi klädde och gjorde oss fina redan efter frukost på torsdagsmorgonen för att hinna in till utspringet kl. 13. Med två barn och utspring strax efter lunchtid, med gassande sol (vilket i och för sig bara var härligt) och ett hav av människor så krävs det planering. Det blev en rekordtidig lunch, vattenflaskor, medhavda smörgåsar, McD mellan utspring och öppet hus och såklart också en glasspaus i värmen. Socker … är bra nödvändigt ibland!

Både Judit och Meg var minst sagt fascinerade av hela cirkusen runt studenten. Deras ögon var stora som tefat under hela ceremonin vid skolan. Det var musik, sång, glitterregn, ”blomhängpå”, dans på flak och discomusik. Snacka om underhållning! 

Här sitter två trötta tjejer och tar igen sig efter utspringet och laddar om inför kvällens öppen hus-mottagning.

Allt var så välordnat och trevligt hos pappa och Kicki och Ellen var fin. Så otroligt vacker i sin vita klänning och mörka hår. Lång och ståtlig som alltid bland sina jämnåriga kompisar. Den här tjejen kommer att ta sig fram i livet, hon är målmedveten och äventyrslysten men just nu unnar jag henne friheten utanför skolans fyrkantiga väggar med möjlighet att göra nästa val i livet när hon känner sig redo för det. 

Judit och Meg, liksom jag själv, hade jättetrevligt bland släkt och vänner under mottagningen på kvällen. Naturligtvis uppskattade jag att kunna byta några ord med de jag inte träffar särskilt ofta. Men man blir trött. Jättetrött. I bilen på väg hem somnade Meg innan vi ens hunnit ut på motorvägen och Judit satt gäspade därbak och konstaterade ”mamma, jag tyckte det var jätteroligt att ta studenten.” 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s