Tillfrisknande

De första dagarna hos mamma har mer eller mindre gått ut på att Meg ska bli bättre. Penicillinet verkade rätt snart efter andra dosen och därefter började hon likna sig själv igen. 

I förrgår åkte vi sightseeing runt stan och gjorde stopp vid Nybro måleri, cykelaffären, dollarstore och till sist Kvantum. Judit älskar Kvantum och ser det nog som en jätteaffär med allt man kan önska. Så fort vi saknar något, ska köpa present eller är hungriga, säger Judit: ”Vi kan åka till Kvantum, mormor.”  

Dagarna är sköna, riktigt sköna. Vi gör det som faller oss in, fikar på Hello Kitty-glass och spelar spel eller lägger pussel. 

På Dollarstore hittade jag Plockepin, som jag letat efter en tid efter att jag köpte Råttfällan. Jag tänker att dessa praktiska spel passar Judit bra just nu när det inte är så mycket väntetid och när det inte kräver så mycket tankeverksamhet. 

Spelet är ju enkelt, men nog så svårt. Judit ville såklart fånga (norpa, i likhet med fuska) till sig den enda pinnen man får plocka andra pinnar med om man lyckas ta den. Och svårt är det att lyckas plocka pinnarna utan att någon annan rör sig, ni ser ju mormors koncentration och vilket fokus hon har. Banne den som rörde hennes pinnar …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s