En solig och regnig lördag

Vi hann uppleva två helt olika slags väder idag och jag fascineras fortfarande av skiftningarna i vädret.  

Vi började morgonen med att cykla till bageriet i sol och 30-graders värme. Sen klädde vi oss och åkte iväg för att inhandla cykelattiraljer till Judits cykel.

När vi packade in allt i bilen tornade mörka moln upp sig på himlen och innan vi hann sätta oss tillrätta i bilen började det regna. Plötsligt halvskrek Micke till oss i smått panik om att skynda oss att komma in i bilen. Jag hann bli minst sagt irriterad över hans påskyndande beteende eftersom den här mannen sällan stressar upp sig och än mindre höjer rösten. Lite regn, liksom. Hur farligt kan det vara? Men jag ändrade snabbt uppfattning när regndropparna kom. Här snackar vi regn … och storlek på regndropparna. Jösses! Så jo, jag får snällt erkänna att Micke är mer erfaren när det gäller det tyska vädret. 

Efter regn och åskDUNDER (!) blev det fika och lördagsgodis på altanen, fortfarande i ca 30-graders värme, puh! (Det är först nu som det faktiskt går att känna lite svalkande (bokstavligen, för ni får inte missförstå mig genom att läsa kyliga eller kalla) vindar om man öppnar fönstrena så att det blir korsdrag.)

Och alla som har småbarn vet ju att det kan låta himla mysigt med fikastund och lördagsgodis, men att verkligheten ser helt annorlunda ut. När man själv är redo att sätta sig med kaffekoppen trycker någon  ihop sin festis så att hela innehållet sprutar åt alla håll, en annan trillar ner från sin pall (sittandes med en fallhöjd på ca 20 cm, hur det ens är möjligt …), den första trycker i sig chokladen så att det rinner längs haka, fingrar och armar – och ja, i alla fall en av oss sitter där hela tiden (och trots det hinner vi inte med, förstår ni!!!) Så nej, det är inga lugna, sköna och vilosamma fikastunder vi har. 

Efter det värsta kaoset ber jag dessutom Micke att sätta upp Megs hår (som han har rätt svårt att göra, bör tilläggas…), varpå han tappar tålamodet och går och hämtar två påsklämmor. Sen får han upp håret. För sån är han min man, uppfinningrik och handlingskraftig! Så så fick det bli, Meg hade påsklämmor i håret hela kvällen och det gick ju bra det också. 

Som tur är svalkade vi oss med en utsökt Mojjito lite senare, som vi faktiskt fick avnjuta i fredlig stämning samtidigt som vi pysslade med barnen. En bra avslutning på lördagen. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s