Svensk-italiensk lekstund på engelska

Den här kombinationen är så cool. Det är det enda riktigt passande ordet för våra träffar med Eleonora, Domitilla och Elena. Tjejerna pratar ibland italienska med mamma Eleonora och jag pratar såklart svenska med mina barn när det behövs (läs förmanar barnen …). Men ajajaj, här är de enda gångerna som jag behöver passa mig för vad jag säger, Eleonora och barnen förstår svenska fullt ut så det går inte att ha några hemligheter. 

När vi pratar med varandra väljer vi oftast engelska, likaså barnen. Men rätt som det är byter vi allihop till svenska, utom Meg och Elena som inte säger många ord på varken svenska eller engelska. Men de förstår allt! 

Idag log Eleonora brett när jag snabbt bytte från engelska till svenska när jag ville säga något till Meg. ”Åh, säg något mer, kan vi inte prata svenska nu, det är så härligt att höra” bad Eleonora plötsligt. Och så fortsatte vi på svenska. Och det är härligt att kunna skifta som vi gör. Tänk att jag/vi kan byta snabbt till mitt språk när vi inte hittar krångliga ord på engelska. Det brukar alltid annars vara jag som får stå och höra på när andra hittar orden på tyska, italienska eller spanska. Jag frågar ofta Eleonora om hon tycker det känns ”hemma” att träffa så många italienska människor som bor här nere och att kunna prata italienska nästan när hon vill, men nej, hon blir mer nostalgisk de få gånger hon hör svenska, menar hon, vilket är jättekul för oss. 

De fyra tjejerna leker JÄTTEBRA ihop. Ett bra tecken på det är att vi hade planerat att äta glass ihop, men de två-tre gånger som vi frågade om de var redo att gå, svarade de att de hellre ville leka. Och de klättrade och klättrade och klättrade. Och klättrade lite till. 

En underbar eftermiddag som vi snart ska göra om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s