Tomris’ fyraårskalas

Ni har sommar i Sverige, precis som vi. Visst är det underbart! Alla är ute och går, picknickar, solar i parker, och vi, ja, vi tog ut barnens cyklar och cyklade runt kvarteret för att se hur Meg klarade sig på sin nygamla (Junas) trehjuling. 

På eftermiddagen var vi bjudna på Tomris födelsedagskalas. Just här skapade vi ett litet svensk ”bord” med Domitilla och Elena, som förstår och ibland pratar svenska med oss.   

Bägge våra tjejer älskar sötsaker och på den här tillställningen fanns det mycket att välja på. Såhär nöjd och glad var Meg efter första chokladmuffinsen. 

Judit var liksom alla andra barn förväntansfull när Tomris skulle blåsa ut ljusen på tårtan. Här sitter hon bredvid svenskitalienska Domitilla (till höger). De här två har börjat leka mer och mer. Nu pratar de engelska med varandra, i början pratade de svenska. Tyvärr tappar Domitilla det svenska språket när hon och hennes syster inte längre hör svenska naturligt i vardagen. Jag envisas dock med att prata svenska med dem så fort vi ses. 

Här ser ni tjejerna som lekte från början till slut i eftermiddags, inklusive födelsedagsbarnet själv som ej är med på bild. Här sitter alltså Judit, Domitilla, Juna, Meg och framför Meg sitter Elena, Domitillas lillasyster. Meg och Juna har börjat finna varandra och idag var det Juna som gärna sökte Megs uppmärksamhet. Lustigt hur det kan ändra sig i kompislekar med ålder och mognad. 

Här sitter alla barnen runt huvudpersonen, Tomris, i rosa klänning och solhatt till vänster, med en glass i handen. Är det födelsedag så är det …!


Efter kalaset åkte vi spontant upp till Goethe Turm som hittills varit stängt de gånger vi försökt gå upp i tornet. Nu var det öppet och vi kunde traska alla trappor upp till toppen för att blicka ut över staden. Fantastisk utsikt. Och jag var betydligt gladare än jag ser ut att vara på den här bilden. Jösses, vilken look!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s