Råttfällan

Nähe, det är tack och lov inte alls som ni kanske tror. Inga riktiga råttor här inte!

Idag när jag hämtade barnen och hade förberett mig på att ta med mig dem ut för ytterligare solhattsköp och presentinköp till helgens stundande barnkalas, tyckte vädret att vi skulle tänka om eftersom det så smått började regna. Inte mycket, men tillräckligt för att jag skulle tappa lusten för att dra ut två barn i butiker, blöta och kanske lite halvkalla på köpet. 

Därför ändrade jag snabbt planerna och gick tjejerna till viljes med att köpa fika på skolans (för dagen) Bake sale-erbjudande. Och så körde vi hem och satte på kaffe och fikade mumsigt på chokladrutor ute på balkongen. Något vidare regn blev det faktiskt inte. Men, det var mysigt med tjejhäng och lek inne också.  

Det här spelet är jag så glad för att jag till slut hittade. ”Råttfällan” heter det och jag minns väl hur mycket jag spelade det i skolan och på fritids (tror jag i alla fall). Jag hade gett upp hoppet om att hitta det, definivt här i Tyskland. Men så en dag förra veckan när jag slumpmässigt gick in på Tysklands motsvarighet till Tgr, låg det där. Jag köpte det direkt och har haft det undanlagt ett tag för att ta fram det vid rätt tillfälle – som idag! Perfekt och så roligt vi har haft. Vi kunde nästan (med stor betoning på nästan) spela alla tre. 

När Meg inte orkade mer, efter typ en minut (!), ville hon busa med Judit istället som gjorde pruttljud på magen på henne. Då var hon nöjd och gav ifrån sig ett härligt bubblande skratt och det nya ordet ”jän, jän”. 

Likaså pappa Micke fastnade i spelet som snart spelades på lika villkor, när vi förstod    att Judit fattat knepet med vilka markörer hon skulle ta för att få fällan att inte röra sig, vilket hon snabbt gjorde. Och med pappa Mickes reflexer, ni som vet, var det rätt roligt när fällan hoppade till …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s