Tjejsnack

Yes, äntligen sol! Vaknade upp till ett strålande fint Frankfurt idag. Till det hörde pigga ögon och inget halsont (som jag dragits med i två dagar). En strålande dag, alltså. 

Mycket händer i min vän Sues liv just nu, lite blandad kompott kan man väl minst sagt säga, både ofrivilliga och frivilliga saker, bra och dåliga. Men jag gissar att vi båda hade behov av att prata av oss. 

Därför bokade vi en kaffe tillsammans efter lämning och efter ett planerat läkarbesök för Sues del. Men läkarbesöket drog ut på tiden och jag kunde inte vänta utan beställde in en kaffe för mig sjäv och satt och läste min bok i en timma. Avkoppling! 

Kl. 10 var Sue färdig och vi möttes upp för att ta en andra kopp kaffe och avverka alla samtalsämnen. Här tog jag min andra frukost. Problemet för oss när vi ska ta en kaffe på morgonen är att Sue aldrig är hungrig på morgonen och jag alltid är hungrig/sugen på en andra frukost efter lämning. Jag får alltid lite smått panik när Sue envisas med att gå till ställen som nästan bara serverar kaffe. Men idag slog hon till på stort, en croissant, kors i taket. Och jag njöt av en perfekt lagom stor och god yoghurt med frukt och bär. Yummi! 

Vi pratade och pratade och hann också med två butiker innan vi slog oss ner för lunch 👍. Så vad har vi gjort idag, frågade vi oss när vi till slut styrde stegen mot förskolan, men ibland är det faktiskt både avkopplande och viktigt att sitta ner och lyssna, prata och umgås på djupet med vänner. Tvätt, städ och annat finns ju kvar alla andra dagar. Och vem kunde motstå utevistelse i det här vädret?! 

Vid hämtning gick Zehra och Sue med barnen till en lekplats men vi hade andra planer, viktiga sådana …

Ikväll gjorde jag mig till och lagade pasta gjord på linser som var illröda innan man kokar dem (häftigt) och pastasås med lök, broccoli och cocktailtomater. Gott! 

Under kvällen fick vi en härlig bild från pappa Micke som han tagit på Liljeholmens lekplats där vi hängt ett antal timmar under, framförallt Judits uppväxt. Vi blev nostalgiska, i alla fall Judit och jag som direkt kände igen miljön. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s