Regnig torsdagsmorgon

Här sitter jag idag. På kafé Karin. Klockan är strax efter halv tio. Barnen är lämnade och jag bestämde mig för att dricka en cappucino helt för mig själv. Med en, nej, faktiskt två, böcker redo vid min sida där jag sitter. (Sue har nämligen försett mig med en bok som någon lämnat kvar på flygplanet häromdagen och Eleonora plockar svenska böcker hemifrån sitt eget lilla bibliotek och den här veckan låg det en deckare till mig på Judits hylla. Så visst har jag det bra, jag har mina två svenska ”bibliotek” att gå till härnere.)

De senaste morgnarna har jag umgåtts med Sue och hennes mamma, som är på besök,  och drickit kaffe med dem. (Sues mamma älskar Sverige och ställer alltid hundra frågor om allt som har med mig, oss och Sverige att göra och vill gärna träffa mig när hon är i Frankfurt.) 

Men emellanåt är det rätt skönt att bara vara för sig själv, som idag. Särskilt med tanke på att jag har barnen själv hela helgen då Micke åker iväg på en helgtrip med goda vänner. Då behöver man ladda batterierna för mindre lugna frukostar framöver 😩. 

Just nu är det inte så roligt väder här i Frankfurt. Fy tusan, det har strilat ner sedan i måndags. Det är grått, trist och jättetråkigt med allt detta regn. (Den enda fördelen är att mina nyplanterade blommor på balkongen stortrivs. Heja mig!) Det är i och för sig väldigt mysigt att dricka en kaffe för mig själv, men har ni tänkt på hur otroligt fuktigt och otrevligt det blir på kaféer så fort det regnar och det är så fuktigt ute som det är just nu. Kläder, hår, ja … allt klibbar liksom. Och så sätter sig kaffelukten/doften (?) i kläderna med en gång. Såklart ett mycket litet bekymmer, ändå otrevligt. 

Nähe, nu ska jag fortsätta njuta av min kaffe och faktiskt börja läsa någon av böckerna som jag drog med mig hit.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s