Fredagsmys

Den här lilla busungen blev förkyld under natten till torsdag, därför har hon fått vara hemma med mig två dagar. 

Såhär hittade jag henne igår förmiddags, tyst och fullt koncentrerad på att klippa och fila naglarna, precis som jag gjorde halvtimmen innan. Hur hon fick tag på nagelsaxen? Säkert som de menar att hon gör på förskolan så fort hon vill ha något – drar fram en pall hög nog för att räcka det hon vill ha. 

Båda hennes lärare har flera gånger de senaste veckorna berättat att de få gånger tidigare har skådat en mer envis och försigkommen liten tjej. De häpnar ofta hur hon styr barn och vuxna i gruppen, fixar och organiserar helt själv. ”She will become strong little lady, no doubt about that, and she has a very strong personality”, fick jag höra igår när vi gick förbi och sa hej till kompisarna. Det märks tydligt i gruppen när hon är borta, uppenbarligen. Och jo, jag  tackar, det är ju inte så att det är något rast för mig här hemma. Jösses, vad hon styr och ställer, och förvandlas till den största drama queen jag någonsin skådat så fort det inte går hennes väg. 

(Och nej, bli inte oroliga för det stora plåstret. Det är bara för syns skull och för att storasyster fick ett igår. Det blev det också ett stort utbrott för tills vi förstod vad det var frågan om.) 

För att hitta på något utan att vara ute med en förkyld (men ändå väldigt pigg Meg) cyklade vi till pappa Mickes jobb efter att vi hämtat upp Judit. Där fikade vi (hos den snälla mannen som alltid serverar oss fika fast pappa Micke tror att vi måste ha ett särskilt Seb-kort för det, hihi, antingen tycker den här mannen om oss väldigt mycket eller också vill han bli av med oss så fort som möjligt), hann besöka toaletten två gånger, busade runt de busvänliga pelarna och smulade ner en skinnsoffa. Förstår inte riktigt varför Micke alltid blir så nervös när vi säger att vi är på väg och gärna föreslår att vi kan mötas utanför istället. Den här gången överraskade vi honom 😉! 

Sen hade vi fredagsmys med Let’s dance och Fina familjen. Så nu så, nu har vi officiellt invigt det så bekanta uttrycket fredagsmys, dock inte med tacos utan med de här goda kycklingburgarna av Micke. Och vet ni, det är faktiskt himla mysigt med fredagsmys!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s