Dagarna tre utan pappa Micke

Så är det. Den här veckan är Micke i Stockholm tre dagar vilket betyder att vi får sysselsätta oss på egen hand. Och det har vi egentligen inga som helst problem med. 

Faktum är att det just den här veckan har varit en särskild bra vecka som varvats med lek på eftermiddagarna och faktiskt lite arbete för min del under dagarna. När tjejerna har varit på förskolan har jag jobbat med ett mindre projekt åt ett förlag i Sverige och det har gjort mig mer tillfredsställd än jag trott. Det är såklart väldigt trevligt att sysselsätta sig med lite tankearbete igen efter en tids jobbvila, så jag hoppas det kan bli fler projekt framöver. (Däremot har uppdaterandet på bloggen fått komma lite i skymundan.)

Såhär ser våra morgnar ut. Frukostligan som pratar om allt mellan himmel och jord under frukosten, men väldigt ofta om duvorna på taket utanför eller vad mormors och farmors katter gör därhemma i Sverige. Meg är liksom helt besatt av djur just nu. (Vilket Judit också var i den här åldern, minns jag.) 

I tisdags eftermiddag följde vi med Sue och Juna hem. Mina barn blev galet exalterade   över att åka spårvagn och jag inser nu att det är ett tag sen vi bodde i Stockholm och denna lilla detalj att åka kommunalt var vardag för dem. Nu betedde dem sig mer som ”landsortsbarn” såsom de jublade och hoppade upp och ner under hela resan. 

Det ni ser här nedan är en sekund av Meg i stillhet, alla andra sekunder var hon överallt än på själva sätet och lät tillsammans med sin storasyster som om det var första gången människan någonsin gick ombord på ett tåg. Hm, förstår ju nu vad vi bör göra mer framöver för att inte skrämma livet av fler medpassagerare.   

Och för att njuta (eller kanske ska ni faktiskt läsa orka) njuter jag av en kaffe ute då och då. Och vet ni, jag skäms inte ett dugg för att kvala in under lattemamma-kategorin. Den mamman har jag aldrig varit, men nu måste jag erkänna att jag nog kan kalla mig det. Och som pricket över i:et kan jag kombinera det med titeln hemmafru. Det ni, det är inte dåligt! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s