A nicer Thursday 

Frukost är mitt absolut bästa mål på dagen. Jag är inte som många andra som inte kan äta på morgonen eller som behöver tid för att vakna och känna suget efter något. Jag är hungrig fem minuter efter att jag klivit upp om jag inte vaknar av ett sug i magen. 

Så, därför tycker jag mycket om att bli bjuden på frukost hos någon annan. Det är spännande att ta del av andras frukostvanor, prova nytt bröd och müsli. Smakar äggröran som min eller Mickes, eller kanske bättre? Hur som helst är det samtidigt skönt att komma hem till sig själv och återigen äta det som man är van vid. 

Och gud, så gott det var med chiapudding igen. Gott, nytt och fräscht. Vi har börjat äta chiapudding på vardagarna med tillbehör som hackade nötter och riven frukt. Chiapuddingen smaksätter jag ibland med kanel, kardemumma eller vanilj. 

Efter lämning i morse mötte jag upp Gabriella, vår italienska granne, på vårt kvartersbageri. Vi skulle bara ta en morgonkaffe men blev kvar närmare tre timmar. Så där gick den förmiddagen. Men oj så trevligt det var och vi hade mycket att prata om efter deras fantastiska fest före påsk och nu påskledigheten.  

På eftermiddagen gick vi till en stor lekplats nära stan tillsammans med Sue och juna och tiden för att laga mat blev såklart naggad på. Men en stor fräsch sallad med bratwurst, matvete och diverse grönsaker (jordgubbar som var jippi för barnen) fick jag till. Som faktiskt var så god att vi åt upp allt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s