Enkel dag med enkel mat

Första dagen tillbaka i vardagen, på jobbet och på förskolan. Barnen var redo för kompisarna igen. Spända och förväntansfulla över att få leka och träffa alla efter lovet. Det började toppen med svensk-itslienska Domitilla som såg när vi klev in genom ytterdörren på förskolan och sprang tillbaka till klassrummet och ropade glatt ”yeh, Judit is here, she came! (Vi var nämligen en timma sena eftersom jag lät dem sova så länge de behövde på morgonen.)

Även Meg verkade tycka det var roligt att vara tillbaka. Båda två barnrn hade en jättebra dag på förskolan och jag gjorde inget mer avancerat än att plocka och tvätta här hemma. När man har varit borta några veckor är det alltid skönt att gå i sina egna gängor här hemma, plocka, lyssna på musik, skicka iväg ett eller två sms för att berätta att vi är här igen och dricka en kopp kaffe – bara för sig själv. Det njuter jag av! Men max en dag, imorgon blir det åtminstone en morgonkaffe med grannen Gabriella, kanske lekplatshäng med Sue på eftermiddagen och däremellan en tur på stan. 

Ikväll blev jag sugen på enkel mat till en enkel dag. Jag tror man kan variera den här rätten på hundra olika sätt. Just idag hade jag glömt köpa matlagningsgrädde och riktig grädde. Men det gick hur bra som helst utan vare sig det ena eller det andra. Och jag gissar man kan kombinera rätten med lika många olika tillbehör. Jag väljer oftast att äta min bolognese såhär: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s