Skärtorsdag …

… som innebär påskkärringarnas dag, också. Och naturligtvis kan vi inte vara sämre i år när vi är i Sverige och anamma traditionen att klä ut sig och önska Glad påsk till nära och kära. 
På morgonen ritade och målade vi färdigt de fina påskkorten som moster Mathilda tog initiativet till i går. Judit skrev sitt eget och Megs namn på korten och sen tittade vi på bilder på små påskkärringar och hur man kan klä ut sig. 

Judit blev eld och lågor och självklart ville lillasyster se likadan ut. Strax före lunch gav vi oss iväg ut på en liten turné. Med varsin nygammal söt liten påse som tjejerna fått av kusinerna Mobergs delade vi ut påskkort och önskade Glad påsk hos mormor Siv, moster (mammas) Ella och grannarna Marita och Jimme. Även hos Stockholmsvännen Majs mormor och morfar ringde vi på men tyvärr hade de nog hunnit åka till Tveta. 

Judit var mer än nöjd med sin lilla samling i påsen och förstod snabbt vinsten med att ” ger man något så får man ofta något tillbaka!”  Finurligt nog räknade hon såklart ut att samlingen förmodligen skulle utökas om man går till ännu fler, så redan på väg hem för lunch hör jag; ”Mamma, kan vi gå till fler grannar? Kan vi kanske gå till mormors kompisar?” 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s