Seligenstadt

40 minuter från Frankfurt ligger Seligenstadt och dit åkte vi idag. Det var en trött familj som satte sig i bilen, framförallt två trötta föräldrar. Men nåt måste vi ju göra och vi älskar att åka på nya äventyr. 

Bland det första vi såg var en karusell. Naturligtvis ville båda barnen åka och såhär kul tyckte de att det var. Meg skrattade högt hela tiden. 

Mitt på torget, i denna urmysiga stad som det visade sig vara, fanns marknadsstånd och alla butiker var öppna. Vi blev mer och mer förvånade ju längre in i stan vi kom och insåg att hela stan levde. På en söndag. Hur kunde det vara möjligt? På något vis hade vi lyckats pricka något slags evenemang i stan och det var folkfest från början till slut på gatorna. Så mysigt! 

Här nedan sitter vi och lunchar på våfflor, både söta och salta, och ett glas vin. Allt gick på 100 kr inklusive vinet. Förstår ni, 30 kr för ett riktigt stort gott glas vitt vin, som man dessutom får ta med sig till parkbänken ellet var man nu vill sitta. Alltså, inte Sverige direkt!  

Vi besökte självklart klostret som stan, förutom sina korsvirkeshus, är känt för. Med ett hav av tulpaner utanför. 

Kvällen avrundades med färsk torsk och koriander, mos och gräddsås. Yummi!Bägge  barnen slog nog rekord i att kunna äta mycket. Jösses, så gott det blev. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s