Tysk dag med italiensk avslutning

Idag var vi tyskar ut i fingerspetsarna. Det vill säga – vi handlade mat för veckan och tog en öl och en bit mat på stammisstället efter veckohandlingen. För så gör de om helgerna, tyskarna. De städar, handlar och går till samma restaurang (om de ens unnar sig ett restaurangbesök). Ingen variation, whatsoever! 

Mickes kollega och fru gör likadant, men med lite mer finess skulle jag våga säga. De kör sin posche till matbutiken utanför Frankfurt och de unnar sig god öl och mat på en bättre Biergarten i en (för oss) ny del av stan. 

Nu vet vi vart vi ska åka för att köpa färsk fisk, fiskbuljong och flingsalt som vi saknat i åtta månader. Till Venos och Friche Paradis! 

Michelle visade sig bli barnens stora idol. De klängde på henne som iglar till slut. Win, win eftersom hon älskar barn och det märktes sanneligen. Barnen sögs till henne direkt. 

Hemma senare på eftermiddagen fångade Micke en geting, vilket naturligtvis blev dagens stora happening. ”Det är bäst jag sitter här så den inte flyger iväg” sa Judit när Micke hivat den i toalettstolen. Där kunde hon ha suttit länge. Goa unge! 

Och såsmåningom blev det dags för Micke och mig att gå ner till våra italienska grannar på fest. Jag bad Judit ta ett kort på mig för att få lite smakråd från Sue. Det visade sig vara lite svårt för henne att få med hela mig, inte ens hela överdelen på mig fick hon med i bild, haha! 

Och så gick vi ner (när Pamela kom) och njöt av trevligt mingel, god italiensk mat och dryck och det enkla faktum att vi var där avslappnade utan barn!  

Här nedan ser ni Micke och festens huvudperson, Saverio i en djup diskussion om italienska viner. Det enda minuset var att vi (förmodligen) missade Tiramisun eftersom vi lovat Pamela att vara tillbaka en viss tid. Men har vi tur kommer Gabriella upp med överbliven efterrätt imorgon 👍.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s