”Sommar” med drinkar


Som ni ser har vi sommar här i Frankfurt. Morgnarna är fortfarande lite kalla, men inte mer än att man behöver en tunn jacka. Framåt lunch är det sommarvärme och då är det varmt kan jag tala om! Det är väldigt svårt att veta hur man ska klä sig när det är så stora temperaturskillnader. 

Judit tycker solen är stark och därför gick vi in till stan efter förskolan och inhandlade solglasögon. Tuff och cool brud i lyxförpackning, tycker ni inte? Det var ju liksom inget svårt val bland alla alternativ när hon hittade det här hjärtformade rosa paret. 

På vägen hem blev det lek och bus på en lekplats eftersom de varit duktiga och snälla nog som följt med mig runt i alla tråkiga butiker. Jag hade minst lika tråkigt själv som fick släpa runt på två barn bland hundratusen andra Frankfurtbor. Med en Meg som dessutom plockar fram allt jag städar undan efter henne i butikerna. Jag är verkligen mamman som flänger runt till höger och vänster i butiken i tappra försök att få mina barn att inte riva stället, i alla fall delar av den. Armarna räcker liksom inte till. Jag skulle behöva två till. Det känns alltid som expediter och andra kunder tänker ”Stackars den mamman, hon har att göra!”  Hur i hela friden blev mina barn såna här – totalt vilda och helt orädda för folk, plötsligt. Ni skulle bara se vilka svarta blickar jag ger dem ibland när jag vill sjunka genom golvet för hundrade gången. Om blickar kunde … (hm). 

Nu gick faktiskt våra två ärenden över förväntan eftersom jag skyndade in till stan så tidigt jag bara kunde efter förskolan. Mindre trötta barn, mindre folk på stan och mindre …, hm, mutor. 

Så sen fick jag ändå ger dem en av mutorna, lekplatsen. Vilken evighetsgöra det kan vara att gunga gungbräda! Tjejerna väger nästan lika mycket nu vilket är perfekt för ”gungbrädegungning”. Och de älskar det!

Haha, lite suddig bild men Meg fick coolaste frillan i hoppet. 

Och varför ska det alltid klättras? Alltid!  Jag har verkligen fått två väldigt klättriga och aktiva barn. Man blir ju knappast mindre nervös ju äldre de blir, inser jag. 

Sue envisas med att säga att Judit är begåvad när gäller att teckna och måla och att hon är den konstnärliga typen. Jag vet inte, hon är säkert som alla andra fyraåringar, men den här blev jag faktiskt imponerad av. Hon hade minsann en tanke bakom varje färgval idag när hon berättade om den vid frukost. 

Igår kväll var vi ett gäng tjejer som tog cyklarna till en annan del av stan för att lyssna på en av mammorna på skolan som ibland (som igår) sjunger i olika sammanhang och ofta på restauranger och barer. Och vilken röst! Jösses! Om man själv kunde ta ens en av tonerna så bra som hon gjorde igår! Det blev naturligtvis en jättetrevlig kväll med olika drinkar, dock inte olika drinkar för var och en av oss, för de var STARKA. Det räckte med en, eller ja, kanske en och en halv 😉. Idag är jag lite trött. Nu kaffe med Sue och Zehra för att piggna till. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s