Det sköna livet

Ibland trillar månen ner mer än när Meg somnar själv på förskolan. Den här gången var det ännu mer osannolikt att den skulle göra det. 

Men så händer det – Micke undrar om jag kan göra chiapudding till honom också om morgnarna, alltså den där ”geggan” (enligt honom) som jag alternerat mina frukostsmörgåsar med i några veckor. Nu har han tröttnat på bröd och i brist på annat alternativ har han, tror det eller ej, tagit det modiga beslutet att ge ”geggan” en chans. 

Sagt och gjort blandade jag till en sats igår ikväll och så åt vi det i morse med färska blåbär och rivet päron. Vi får se hur många dagar det håller. Det ska bli högst intressant att se hur länge han fixar att äta fiskromen, som hans enda kommentar till hela var efter första morgonen.  

Idag gav vi oss ut tidigt, precis som alla andra i Frankfurt. Det undgick liksom ingen att solen strålade redan från tidig morgon idag så alla var verkligen ute och promenerade, åt ute, drack kaffe, njöt av ett glas vin eller aperol spritz eller hängde på en lekplats. Och så gjorde även vi. 

Naturligtvis plockades de finfina bilarna fram också. Jösses, den här staden kryllar verkligen av fina bilar och nu börjar deras säsong.   

På torget vid Alter Oper trängdes folk på restauranger och barer som på Sturehof och hela Svampen-området i Stockholm. 

Det är ändå en härlig känsla de där första solstrålarna på våren. Ny energi, pirrande, kittlande känsla av att få snöra på sig de nyinköpta sneakerserna eller vårjackan för den delen. Sätta på sig solbrillorna och suga i sig d-vitaminerna som kroppen så mycket törstar efter. (Judits nya vårskor, inköpta idag!) Ja, det är ändå underbart med våren. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s