Hemresa

 Så var vi på väg. Trötta och halvsåssiga. Kl. 04.20 ringde väckarklockan på hotellet. 

Vi var på flygplatsen, incheckade och säkerhetskontrollerade kl. 06.00, vilket innebar att vi hade tre timmar att slå ihjäl innan vårt plan skulle lyfta. Tre timmar! Vad sjutton tänkte de på hotellet när de räknade med fyra timmars förberedelser? 

Jaja, nu sitter vi här och väntar, med en sovandes Meg i famnen och en Judit som är pigg. Den enda av oss som är pigg och den enda som jag trodde vi skulle få jobbigt att släpa runt med så tidigt på morgonen. Så fel man kan ha. 

Innan vi åkte från hotellet fick vi två frukostpåsar med oss. Man tackar! En yoghurt var, fyra croissanter och två muffinsar. Och så två gröna äpplen som båda barnen snabbt spottade ut. Inte direkt den näringsrika frukost vi är vana vid efter den här resan. Men i alla fall något att göra till boarding och i ärlighetens namn välbehövlligt för att få något i magen innan resan. 

Flygplatsens design och interiör är speciell och plötsligt när vi sitter tysta och äter säger Micke; ”Här har jag varit”. Där och då tänkte jag att nu har han fått en knäpp av sömnbrist, för vem har varit på Abu Dhabis flygplats förut, liksom, ännu mindre min man som jag borde veta allt om. Men jo, det stämde. För sådär en tjugo år sedan mellanlandade han som tonåring där med sin familj på en resa till Thailand. Han kände plötsligt igen taket, det välvda taket med mosaikmönster. Någon av er som också känner igen det? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s