En tysk kaffe

Zehra är mamma till en av flickorna i Judits grupp. Vi skolade också in tjejerna samtidigt i augusti förra året. Tomris, Judits jämnåriga kompis, har dessutom en lillebror i samma ålder som Meg som går i parallellgruppen på Megs avdelning. 

Men, det är inte bara för att vi råkar ha barn i samma åldrar som vi ses någon gång ibland över en kaffe. Zehra råkar nämligen vara den bästa tysktalande vännen att öva tyska med. Hon är tydlig och pratar långsamt. Konversation vore dock att överdriva, det blir mer än monolog där jag stolt som en tupp sticker till med en mening mellan varje tjugonde mening Zehra säger. Men de finns där. Ibland. 

Idag regnade det förfärligt mycket igen. Jag hann bli dyngsur innan vi nådde konditoriet men som tur var hade jag åtminstone tagit en jacka med luva. Vädret här nere är vanskligt. Det är uppehåll och ser lovande ut när vi går den korta vägen till förskolan på morgonen, sen kan himlen öppna sig på två minuter. Man hinner inte ens uppfatta att vädret ändrar sig. 

Därför skyndade vi in till city och slog oss ner på ett bio-märkt konditori. Här köpte vi kaffe och två olika sorters bakverk till morgonkaffet, som Zehra tyckte att jag var tvungen att smaka. Helt min melodi! 

Hemma gjorde vi inte många knop i eftermiddags. Jag har haft ont i huvudet några dagar och varit trött, riktigt trött. Förmodligen på grund av det konstiga vädret. Därför fick jag rejält dåligt samvete när jag kände att energin inte räckte till för att baka semmelbullar som vi pratat om tidigare i veckan. Turligt nog verkade det inte vara någon större fara för Judit att skjuta på det någon dag. 

Såhär hittade jag systrarna en stund efter att vi kommit hem. De lekte skola och Judit läser för sin elev, eller var det bebisen? Det skiftar väldigt fort från att låtsas att Meg är Judits bebis till att Meg är skolelev. Stackars Meg får glatt hänga med bäst hon vill om hon ska inkluderas i leken.     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s